Logo of Team Belgium

Drie op drie voor Talia De Troyer, Britt Vanderdonckt en Charlotte Van Royen. Het damesteam in de acrobatische gymnastiek won goud in de gecombineerde oefening. Zaterdag had het trio al goud op de tempo-oefening en zilver op de balansoefening gewonnen.

Talia De Troyer, Britt Vanderdonckt en Charlotte Van Royen waren zondagavond enorm fier om hun medailles te tonen in het atletendorp in Minks. "We zijn uiteraard enorm trots op wat we hier gerealiseerd hebben", verklaarden ze alle drie met een grote glimlach. 

"Het is inderdaad zo dat Rusland niet aanwezig was, maar toch was de competitie erg moeilijk. Dit resultaat heeft al onze verwachtingen overtroffen." "Ik kan het zelfs niet geloven", stelde Charlotte Van Royen (Sportac Deinze), met 15 jaar de jongste van de Belgische delegatie op de Europese Spelen. 

Toch was het trio ook een beetje teleurgesteld, omwille van het gemiste goud in de balansoefening. "We zijn enorm fier op onze prestatie, maar het is wel zo dat drie gouden medailles winnen nog mooier was geweest", lachte de 19-jarige Talia De Troyer (Sportac Deinze). 

De drie meisjes die al een jaar samen werken en zo'n 28 uur per week trainen, konden de sfeer in het atletendorp wel smaken. "Het is echt een geweldige ervaring om hier te zijn, om ook andere dingen te kunnen zien dan het turnen. Het was echt een eer hier te zijn en ons land te mogen vertegenwoordigen", sloot de 18-jarige Britt Vanderdonckt (Wild Gym) af.

De drie acrogymnastes wonnen met een score van 29.960. Portugal (29.110) en Wit-Rusland (29.060) mochten mee het podium op. In totaal staat Team Belgium zondag al op vijf medailles, na de medailles van Jorre Verstraeten en Matthias Casse in het judo.

(Belga)