Logo of Team Belgium

Dries Koekelkoren en Tom van Walle strijden vanaf donderdag in de CEV Continental Cup in het Oostenrijkse Baden voor een plaats in de top vijf, die recht geeft op het finale kwalificatietoernooi in Den Haag (23-26 juni). Ook Martijn Colson en Dennis Deroey komen in Baden in actie.

De CEV Continental Cup in Baden is een van de laatste officiële kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen in Tokio van komende zomer. De beste spelers uit 24 Europese landen nemen het tegen elkaar op om een plaats in de finaleronde van het toernooi te bemachtigen, waar het felbegeerde olympische ticket te winnen valt. In het toernooi wordt elk land vertegenwoordigd door twee duo's. Langs Belgische zijde vormen Dries Koekelkoren en Tom van Walle een tandem, net als Martijn Colson en Dennis Deroey.

Alles doen om Tokio te halen

"We hebben de laatste jaren grote stappen gezet en de Olympische Spelen zijn een droom die we beide koesteren", leeft Dries Koekelkoren met ambitie toe naar het toernooi. "We beseffen dat het geen makkelijke opdracht is maar Tom en ik gaan er alles aan doen om Tokio te halen."

Naast België omvat de poule in Baden nog het gastland Oostenrijk, Polen, Zwitserland, Denemarken, Servië, Slovakije en Frankrijk. De vijf beste landen in Baden gaan door naar de finaleronde van de CEV Continental Cup. In Den Haag wordt er voor het laatste olympisch ticket gestreden van 23 tot en met 26 juni. Het Turkse Izmir en de Spaanse hoofdstad Madrid zijn de gaststeden van de andere kwalificatieronden.

(Belga)