Logo of Team Belgium

Dries Van den Broecke is er niet in geslaagd om een klassement te behalen in de slalom. In het Yanqing National Alpine Skiing Centre finishte hij niet in de tweede run.

Dries Van den Broecke verloor zondag al vroeg zijn evenwicht in de eerste run van de reuzenslalom. Vandaag werd hij 27e in de eerste run van de slalom.

"Mijn bovenste gedeelte was heel sterk, met een goede tussentijd zoals in de reuzenslalom. Maar nu kon ik wel mijn run afmaken. In het tweede deel van de run heb ik met een beetje te veel respect geskied en daardoor verloor ik te veel tijd. Maar mijn doel, de top 30, was wel bereikt."

De tweede run was echter al na enkele seconden afgelopen. "Ik was goed vertrokken, zonder twijfel".
"Jammer genoeg volgde dan een klein foutje. Ik probeerde bij de eerste palen zo veel mogelijk snelheid te maken. Bij een paal bleef ik net een beetje te lang op een ski, waardoor ik wat in de lucht gekatapulteerd werd. Ik probeerde mijn latten nog om te leggen, maar mijn ski greep net te traag waardoor ik net niet de bocht kon maken. Maar ik heb geen spijt, ik heb alles gegeven."

Dries Van den Broecke heeft genoten van zijn eerste Olympische ervaring. "Ik heb de indruk dat iedereen hier nog net iets meer gefocust is en meer risico's neemt in de wedstrijden. In ons Olympisch dorp heb ik de andere atleten beter leren kennen, want je leeft eigenlijk wel wat samen. Dat is dan toch de olympische spirit die je voelt."

Belga