Logo of Team Belgium

Dries Van den Broeck, die net als Sam Maes in Oostenrijk woont, had aangekondigd dat hij in deze eerste ronde in de top 30 wilde eindigen. "Ik was overtuigd, ik wilde snel gaan en ik liet alles vallen, maar het lukte niet," zei hij in het Nationaal Alpineskicentrum in Yanqing.

Voor het eerst sinds het begin van de Olympische Spelen sneeuwde het in het Yanqing-gebied, waardoor het zicht op de hellingen van de "The Rock"-afdaling werd bemoeilijkt.

"We zijn erger gewend. Iedereen zegt dat het nooit sneeuwt in China, maar we zitten nu bijna in een sneeuwstorm. Het stoort ons niet, de omstandigheden zijn voor iedereen hetzelfde."

Dries had duidelijk spijt van zijn vroege exit bij zijn Olympisch debuut. "De voorbereiding en de start gingen goed, maar het ging mis toen ik iets te vroeg een bocht inging en weggleed. Ik verloor mijn evenwicht en belandde op de grond."

"Als je met een hoog startnummer begint, probeert iedereen vooraan te komen en soms is het een beetje kamikaze skiën, vooral als het parcours steeds slechter wordt. Als je geen risico's neemt, geef je minstens vier of vijf seconden toe, wat erg teleurstellend is.

Dries Van den Broecke neemt woensdag deel aan de slalom.

Belga