Logo of Team Belgium

Zondag maakt Dries Van den Broecke zijn olympisch debuut in de reuzenslalom. "Van kleins af aan was het mijn droom om naar de Olympische Spelen te gaan. Maar hét grote doel was het niet in mijn carrière."

Na de reuzenslalom komt Van den Broecke ook nog in actie op de slalom. "De afgelopen jaren was ik eigenlijk een slalomskiër, maar ik ben me ook goed gaan ontwikkelen in de reuzenslalom. En dit seizoen heb ik op dat onderdeel in feite de beste resultaten behaald."

Van den Broecke, die op het WK van 2017 ster Marcel Hirscher versloeg in de parallelslalom, wil zondag in de eerste run de top 30 halen. "Daarna zal ik alles geven, en dan zien we wel wat er gebeurt. Het voordeel hier is dat de piste elke dag hetzelfde is. We weten nu al hoe die er zondag bij zal liggen, wat redelijk uniek is in het skiën. Normaal gezien veranderen de weersomstandigheden en de sneeuw vaak."

Van den Broecke moet het als een van de weinige atleten op de Winterspelen in Peking niet helemaal zonder zijn familie stellen. Zijn vader Wouter en broer Robin zijn op de pistes in Yanqing stand-by als interventiearts. "Ik ben hen al vaak tegengekomen, dat is leuk en toch ook wel uniek op deze Spelen", aldus Van den Broecke. "Op een training hebben ze een keer op de achtergrond een paar laps meegedaan. Jammer genoeg hebben ze hier ook al wat werk gehad", verwees hij naar de vele valpartijen.

Belga