Logo of Team Belgium

Elise Mertens (WTA-21) is er niet in geslaagd het WTA-toernooi van Linz (225.500 euro) op haar palmares te brengen. In de finale moest de 24-jarige Limburgse zondag na 1 uur en 42 minuten haar meerdere erkennen in haar Wit-Russische dubbelpartner Aryna Sabalenka (WTA-11). Het werd 7-5 en 6-2. Sabalenka en Mertens waren de eerste twee reekshoofden in het Oostenrijkse hardcourttoernooi.

In de eerste set zag het er nog mooi uit voor Mertens. Bij 4-5 mocht ze voor de set serveren. Sabalenka brak op het cruciale moment terug en stoomde door naar 7-5 setwinst in 1 uur en 8 minuten. In de tweede set ging het sneller. Sabalenka ging op haar elan door en nam meteen een 3-0 voorsprong. Mertens kwam nog even terug tot 4-2, maar dat was meteen haar laatste wapenfeit. Mertens sluit het seizoen zo af zonder toernooizege. 

Midden augustus werd ze ook runner-up in Praag. Daar was de Roemeense Simona Halep (WTA-2) haar de baas. Uit acht WTA-finales puurde Mertens vijf zeges. In 2017 en 2018 won ze in Hobart, in 2018 ook in Lugano en Rabat en in 2019 in Doha. De 22-jarige Sabalenka boekte haar achtste titel, de derde dit seizoen. In Doha volgde ze Mertens op de erelijst op en drie weken terug was ze ook de beste in Ostrava.

Belga