Logo of Team Belgium

Dylan Teuns heeft voor de eerste Belgische overwinning in de Waalse Pijl gezorgd sinds Philippe Gilbert in 2011. "Ik heb hier geen woorden voor. Hier heb ik altijd van gedroomd", genoot hij in een flashreactie nog na.

"Ik zat in de perfecte positie aan het begin van de Muur (van Hoei, red)", vertelde Dylan Teuns in een eerste reactie. "Op vijfhonderd meter voor de streep werd ik even ingesloten door Bora-Hansgrohe en iemand van Movistar. Maar ik wist waar Valverde ongeveer zou versnellen. Waar hij dat altijd doet. Dat was ook perfect voor mij. Ik voelde dat ik nog iets had en heb gewoon doorgezet."

De overwinning is de bekroning van een uitstekend voorjaar van Dylan Teuns, waarin hij al de top tien haalde van de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en de Brabantse Pijl. "Ik ben nog nooit zo sterk geweest in het voorjaar. In de zomer ben ik altijd goed, maar in het voorjaar ben ik soms super en soms iets minder. Nu zit ik al het hele voorjaar constant op een supervorm." 

In 2017 eindigde Teuns al op het podium van de Waalse Pijl, toen als derde. "Ik heb er stiekem altijd van gedroomd om hier te winnen, en ben altijd blijven geloven in mezelf. Het is exact vijf jaar geleden dat ik hier op het podium stond, en ik ben altijd blijven geloven dat het op een dag nog eens zou lukken."

Belga