Logo of Team Belgium

Eden Hazard werd zaterdag in Brussel tot Belgisch Sportman van het Jaar uitgeroepen. Na Thibaut Courtois (2014) en Kevin De Bruyne (2015) is hij de derde voetballer op de erelijst.

De aanvoerder van de Rode Duivels moest zaterdag nog met Chelsea in de Premier League aan de slag en kon daarom niet op het Sportgala aanwezig zijn. "Het is vooral dankzij het team dat ik deze prijs krijg", verklaarde Hazard toen hij de trofee eerder deze week in Londen in ontvangst nam. 

"Met de Rode Duivels hebben we iets fantastisch gerealiseerd. Dit is een individuele prijs, maar één met een collectief tintje. Het is gebruikelijk dat je dan de ploegmaats en de staf bedankt, maar ik meen het ook echt. Zonder hen was het allemaal niet mogelijk geweest. Deze trofee is dus voor hen allemaal." 

Met 736 punten ging Hazard Europees marathonkampioen Koen Naert (717 ptn) nipt voor. Schaatser Bart Swings, olympisch vicekampioen op de massastart werd met 325 punten derde. "Ik vind het jammer voor hen", zei Hazard. 

"Ze hebben in hun sport een erg mooi jaar achter de rug. 2018 was een echt topjaar voor de Belgische sport. Daar kunnen we heel tevreden over zijn, maar in 2019 moeten we de lat nog hoger leggen, ook al zal dat niet makkelijk zijn."