Logo of Team Belgium

Finasseur, Prince Rose, Fruit Confit. Het zijn namen die u op 21 juniwaarschijnlijk niet op de startlijst van de Run to Rio zal zien staan. Ooit waren deze legendarische racepaarden de sterren van de hippodroom van Bosvoorde. Tegenwoordig heeft het 32 hectare grote domein heel wat anders in petto, en biedt het de perfecte combinatie voor in- en ontspanning.


In combinatie met het Zoniënwoud, ook de groene long van Brussel genaamd, vormt de hippodroom van Bosvoorde een loopdecor dat qua natuurpracht moeilijk te overtreffen valt. Vanop het middenplein kijk je uit over de fairways en greens van de Brussels Droh!me Golf Club. Die worden omhelsd door het Zoniënwoud. Je waant je nog amper in de hoofdstad!

Van 1875 tot 1985 was de hippodroom de favoriete omgeving voor paardenminnend Brussel. De Grand Prix de Bruxelles was een prestigieuze wedstrijd die keer op keer voor volle tribunes en middenplein zorgde. De baan, die een totale omtrek van net geen twee kilometer heeft, was met zijn scherpe bochten een heuse uitdaging voor paard en jockey.

Synthetische ijspiste

In 2013 kreeg de VO Groep het domein in concessie van het Brussels Gewest. De groep maakt van de hippodroom een “melting place voor actieve vrijetijdsbesteding”. Naast het golfterrein zal de hippodroom de sporter verwennen met sportterreinen, een minifitness en, uiteraard, een zone voor paardensport. Zelfs wintersporters zullen hun gading vinden in de synthetische schaatspiste. Daarnaast worden een grote uitkijktoren, de zogenaamde tuinen van Europa en de speelterreinen de belangrijkste troeven.

Het volledig afgewerkte project, dat voortaan Droh!me zal heten, opent pas over anderhalf jaar officieel de deuren. Maar als deelnemer of supporter van de Run to Rio krijg je nu al de kans om de site in al zijn glorie te ontdekken. De renbaan wordt immers de start-, aankomst- en aflossingszone van de MarathLon, en op het middenplein kan je je meten met onze olympische topatleten in verschillende sportieve uitdagingen.