Logo of Team Belgium

Hardlopen.

Hoe zou mijn leven er hebben uitgezien zonder mijn sport? Waar zou ik vandaag staan als ik op 17 oktober 1964, tijdens de olympische finale van de 3000m steeple, niet als eerste over de finishlijn van het Nationale Stadion in Tokio was gelopen? Als ik de vele overwinningen en records niet op mijn palmares had mogen zetten?

Ik weet het niet.

De atletiek heeft me veel gegeven, en daar ben ik dankbaar voor. Op 21 juni krijg ook jij de kans om te lopen. En te geven. De Run to Rio wordt immers niet zomaar een event. Dankzij jouw deelname kunnen we tientallen Belgische atleten dat extra duwtje in de rug geven, onderweg naar hun droomprestatie op de Olympische Spelen volgend jaar in Rio. Niet alleen de hardlopers. Ook de hockeyers, judoka’s, roeiers, schutters, wielrenners, zwemmers en alle andere toppers.

Dus bedankt! Bedankt aan de bedrijven die vandaag al meer dan 320 teams hebben ingeschreven. En bedankt aan de honderden sportieve werknemers die samen die magische 42,195 km zullen afleggen.

Je zal er in elk geval niet alleen voor staan. Met veel plezier heb ik, als voorzitter van de Belgian Olympians Association, alle Belgische olympiërs uitgenodigd op 21 juni. De Hippodroom van Bosvoorde zal gevuld zijn met meer dan 150 supporters met olympische ervaring!

Ik kijk er alvast naar uit om jou daar aan de start te zien en wens je nog veel trainingsplezier toe.

Tot 21 juni.

Baron Gaston Roelants
Voorzitter Belgian Olympians Association