Logo of Team Belgium

Vorig academiejaar behaalden 23 sportmanagers het diploma “Management in sportorganisaties” Gedurende 21 lessessies benaderden 42 gerenommeerde professoren en deskundigen uit binnen- en buitenland verschillende thema’s van sportmanagement. Vanaf september 2015 bieden de UGent, de UCL en het BOIC een nieuwe opleiding aan. 

Pierre-Olivier Beckers, voorzitter van het BOIC : “Een doorgedreven vorming van de sportmanager gestoeld op de Olympische principes is een belangrijk middel om de integriteit van de atleet en de fundamentele waarden van de sport te beschermen. Een sportleider moet fungeren als een ethisch baken, moet enerzijds de sport door en door kennen en de sport in zijn of haar hart dragen. Anderzijds moet hij of zij zich voldoende kunnen oriënteren binnen de management- en marketingwereld om initiatieven te ondersteunen die de sport meer glans en diepgang geven.”

De UGent, de UCL en het BOIC bundelden voor de vierde maal op rij al hun academische knowhow en deskundigheid in sportmanagement en stelden op basis hiervan een doorgedreven vormingsprogramma op punt dat de kwaliteit van het management in sportorganisaties volgens de nieuwste inzichten wil versterken en de trainingsmogelijkheden van sportmanagers op het vlak van leiderschap en management vaardigheden op een topniveau wil brengen.

De traditionele meerdaagse studiereis naar Lausanne staat ook weer op het programma. De interactieve bezoeken aan het Olympisch museum en het Internationaal Olympisch Comité en de voordrachten van topmanagers van o.a. het Internationaal Olympisch Comité, de internationale sportfederaties, het World Antidoping Agency en de European Broadcasting Union (o.v.) worden iedere keer weer opnieuw zeer geapprecieerd door de academici.

Deze editie, 2015-2016 wordt gecoördineerd door de Universiteit Gent, vakgroep bewegings en sportwetenschappen. De deelnemers die starten in academiejaar 2015-2016 schrijven zich dus in aan UGent voor deze vorming via de website www.olympischeleerstoel.ugent.be.

Coördinator van de vorming Universiteit Gent: