Logo of Team Belgium

Woensdagavond, zestien dagen voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen, vliegen de eerste achttien atleten van Team Belgium naar Tokio. Onder meer de Belgian Cats, net terug van hun bronzen medaille op het EK basket, zullen koers zetten richting de Japanse hoofdstad. Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC en Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport kwamen de atleten een hart onder de riem steken.

De roeiers Niels Van Zandweghe en Tim Brys, de zeilsters Emma Plasschaert, Anouk Geurts en Isaura Maenhout en de kajakker Gabriel De Coster zaten mee op de vlucht woensdagavond.

De Belgian Cats zullen zich bij het grote BOIC-basiskamp voegen in Mito, de roeiers en kajakkers zullen zich in Itako vestigen en de zeilers in Enoshima.

In totaal is Team Belgium tijdens de spelen verspreid over zes verschillende locaties.


122 atleten

Team Belgium voor Tokio 2020 telt 112 atleten, waarvan 67 mannen en 55 vrouwen plus 8 reserve atleten waarvan 5 mannen en 3 vrouwen, en zal in de Japanse hoofdstad vertegenwoordigd worden in 25 sporten waarvan 3 ploegsporten: de basketbaldames, basketbal 3x3 mannen en de hockeymannen en 5 samengestelde teams: de jumpingploeg, drie 4x400m-ploegen en de gemengde aflossingsploeg in het triatlon.  

Dat is de grootste delegatie sinds de Olympische Spelen van Helsinki in 1952. Op de vorige Spelen van Rio in 2016 telde Team Belgium 104 atleten en 6 reserves in 19 sporten. 

Belga/BOIC