Logo of Team Belgium

Op de tweede competitiedag van het Europees Jeugd Olympisch Festival in Sarajevo in Bosnië-Herzegovina wint snowboarder Jules De Sloover de zilveren medaille in de discipline slopestyle. Hij zorgt daarmee voor de eerste medaille voor Team Belgium.

Jules De Sloover realiseerde een score van 88.50 punten tijdens de eerste run, voldoende voor een tweede plaats. Goud is er voor de Zwitser Nick Puenter (91.25), het brons gaat naar de Noor Sebastian Vick (86.00).

Over het EJOF
Van 10 tot 15 februari vinden in Sarajevo & Oost-Sarajevo, de 14e wintereditie van het Europees Jeugd Olympisch Festival plaats. Team Belgium is 16 atleten sterk. De atleten komen uit 5 sporten – alpineskiën, biatlon, langlaufen, shortrack en snowboard – van de 7 die op het programma staan. Enkel in kunstschaatsen en ijshockey is Team Belgium niet vertegenwoordigd. 

Het EJOF is een multidisciplinaire sportcompetitie waarbij jonge atleten hun niveau kunnen meten binnen hun rechtstreekse leeftijdscategorie. Voor sommigen is het hun eerste ervaring met een internationale competitie van deze grootte en de gelegenheid om zichzelf te evalueren. Het EJOF heeft dus zijn belang en moet gezien worden als een indicator.