Logo of Team Belgium

Op 24 juli organiseerde het BOIC voor de eerste keer een ‘Parents Night’: een nieuw initiatief om ouders te bedanken en samen de jonge atleten te vieren die deelnemen aan het Europees Jeugd Olympisch Festival in Maribor, Slovenië.

De 360° Luft rooftop bar in Maribor was ‘the place to be’ voor ouders en broers en zussen van de atleten. Meer dan 150 personen vergezelden BOIC-voorzitter Jean-Michel Saive en CEO Cédric Van Branteghem voor deze feestelijke avond.

Als Olympiërs en voormalige atleten weten zowel Jean-Michel Saive als Cédric Van Branteghem uit eigen ervaring hoe waardevol ouders zijn in een sportcarrière:

Jean-Michel Saive: "Wat zou een atleet doen zonder zijn of haar ouders? Vooral voor jonge atleten zijn ouders essentieel in de entourage van een atleet. Onlangs richtte het BOIC een Athletes' Entourage Commission op, naar het voorbeeld van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Het organiseren van een ‘Parents Night’ tijdens dit Europees Jeugd Olympisch Festival past perfect binnen onze strategie om de entourage van atleten te versterken."

Cédric Van Branteghem: "Voor veel atleten zijn hun ouders waarschijnlijk hun trouwste supporters. Als BOIC is het belangrijk om de connectie te maken met de ouders van onze jonge atleten. Deze ‘Parents Night’ is een geweldige gelegenheid om alle ouders te bedanken, niet alleen om meer dan 1000 km naar Maribor te reizen, maar ook voor al hun inspanningen dag in dag uit elk jaar om hun atleet te ondersteunen bij het verwezenlijken van hun dromen."

Het BOIC wil graag de collega's van het Olympisch Comité van Slovenië en het EYOF Maribor 2023 bedanken voor hun steun bij het realiseren van dit evenement.