Logo of Team Belgium

Laura Ooghe bezorgt Team Belgium een derde medaille op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in Maribor. In de finale van het verspringen bij de meisjes sprong ze naar 6m07, goed voor een bronzen medaille. 

In de kwalificaties een dag eerder liet Laura 5m94 noteren. Vandaag ging het nog een stukje verder naar 6m07. Daarmee eindigt ze op een derde plaats na de Hongaarse Bori Rozsahegyi (6m32) en de Bulgaarse Radina Velichkova (6m09).

Laura Ooghe: “Na de kwalificaties wist ik dat ik nog een nieuwe kans had in de finale om nog verder te springen dan die 5m94. Ik heb me daarop gefocust vandaag. Wat moet ik doen: laatste passen versnellen en dat is dan gelukt. Ik ben heel tevreden natuurlijk, want ik wist dat het erin zat. Ik dacht zelfs dat er nog een beetje meer in zat, maar op zich ben ik zeer tevreden met die 6m07. Deze bronzen medaille zal zeker een speciaal plaatsje krijgen.”

Zo bezorgt Laura Ooghe Team Belgium een derde medaille op het EJOF, die begonnen zijn op 23 juli en nog lopen tot 29 juli. Eerder op de dag wonnen Askhab Isayev (-50kg) zilver en Lena Antoine (-44kg) brons voor Team Belgium in het judo.