Logo of Team Belgium

Nafy Thiam bezorgde Team Belgium een vierde medaille  op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in Maribor. Ze won de gouden medaille in het kogelstoten.

In de kwalificaties gooide Nafy Thiam, na slechts één poging, 16.01m en plaatste zich hiermee rechtstreeks voor de finale. In die finale gooide ze, na twee pogingen op zes, naar 17m44, haar beste prestatie uit haar carrière!

Nafy Thiam: "Ik hoopte hier mijn persoonlijk record te verbeteren, en dat is gelukt. Ik ben zelfs nog gelukkiger met mijn gouden medaille. Maar ik heb de medaille en het record, dus ik ben super blij. Ik wilde plezier hebben bij de laatste worp. Ik speelde remise, maar dat is niet het belangrijkste. Ik heb Team Belgium, mijn coach en mijn familie kunnen bedanken. Op het podium voelde ik vooral vreugde dat ik mijn familie, mijn vrienden, heel België fier heb gemaakt!  Het is echt een uniek moment."

De gouden medaille van Nafy Thiam is de vierde voor Team Belgium op het EJOF, dat begon op 23 juli en vanavond eindigt met de slotceremonie. Eerder deze week won Askhab Isayev een zilveren medaille (judo, -50kg). Léna Antoine (judo, -44kg) en Laura Ooghe (verspringen) pakten brons.