Logo of Team Belgium

Cynthia Bolingo heeft zondag de 400 meter gewonnen op de Meeting de l'Eure in het Franse Val-de-Reuil. Ze strandde met 52.75 op twee honderdsten van de EK-limiet. Nafi Thiam moest in het hoogspringen vrede nemen met 1m86.

Twee weken geleden had Bolingo haar comeback gemaakt op de 400 meter na twee jaar afwezigheid door een achillespeesblessure. Ze klokte toen 52.89, in Frankrijk ging het zondag nog wat sneller.

Op het BK volgend weekend in Louvain-la-Neuve heeft de vice-Europese kampioene nog één kans om zich te plaatsen voor het EK indoor, dat van 5 tot 7 maart op het programma staat in het Poolse Torun.
Het persoonlijk record van Bolingo staat op 51.62.

Nafi Thiam verscheen aan de start van het hoogspringen. Haar prestatie was eerder bescheiden. Ze wipte bij haar eerste poging over 1m78, 1m82 en 1m86, maar geraakte niet over 1m90. Het persoonlijk record in zaal van de olympische kampioene zevenkamp staat op 1m96, outdoor sprong ze al over 2m02. Volgende week op het BK neemt Thiam deel aan het verspringen. De winst ging zondag naar de Oekraïense Iryna Gerashchenko met 1m90.

Belga