Logo of Team Belgium

Eliott Crestan is zaterdagavond in de Stark Arena in Belgrado als 6e geëindigd op de 800 m tijdens zijn eerste wereldfinale atletiek. 

"Het was zwaar. Ik had niet gedacht dat het zo snel zou gaan. Ik had een voorgevoel dat het tactisch kon zijn. Ik heb al een paar finales gezien en daarin was het tempo meestal vrij traag. Dat was hier niet het geval. Het is mijn eerste finale dus ik trek hier lessen uit voor de toekomst. Het was mijn doel om naar het WK te gaan. Misschien had ik tijdens mijn wedstrijd iets anders kunnen doen maar ik ben erg blij dat ik hier heb meegedaan. Ik wilde een top 6 plaats neerzetten, want die plek geeft recht op de finale en dan wil je natuurlijk niet als 7e of 8e eindigen."

De Spanjaard Mariano Garcia veroverde de 800m-titel in 1:46.20, dat is trager dan het Belgische record van Eliott Crestan (1:46.11).

"Op een meeting loop je anders," legde hij uit. "Ik probeerde te versnellen, maar dat lukte niet omdat mijn tegenstander dat ook deed. Voor de eerste twee of drie lopers is de race meer 'clean'. Ze hebben niet zo veel last van dat soort zaken. Dat is het probleem. Ik had vooraan moeten starten, maar bij een tactisch race is het beter om achteraan te zitten. In dat geval moet je op het einde zeker zijn van jezelf en daar heb ik op dit moment nog niet het niveau voor." 

Na een succesvolle winterseizoen waarin hij een Belgisch record en een finale op de wereldkampioenschappen haalde, is Eliott Crestan zeer tevreden. "Ik had de 9e tijd (toen ik in Belgrado aankwam) en kon nog opschuiven naar een 6e plaats."

De vice-kampioen van de U23 begint hierdoor vol vertrouwen aan het zomerseizoen. "Ik kan niet zeggen dat ik een finale ga lopen. Op WK's en Europese kampioenschappen heb ik niet echt een doel voor ogen", besluit hij.