Logo of Team Belgium

Eliott Crestan won zondag in het Koning Boudewijnstadion in Brussel de nationale titel op de 800 meter in (1:48.45). De Naamse loper was sinds donderdag al officieel geselecteerd voor de Olympische Spelen in Tokio.

"De race was nogal hectisch," verklaarde Eliott Crestan. "De 1.500 m lopers, zoals Ismael Debjani, kwamen om met ons te wedijveren. Maar de 800m is echt mijn afstand en ik weet dat ik de huidige Belgische nummer één ben. Dus ik moet laten zien dat ik er ben. Het was niet makkelijk om je plaats te vinden in het peloton op zondag in Brussel. De start was hectisch, maar ik hield stand. maar het bleef heel competitief tijdens de race."

Sinds zijn Olympisch minimum twee weken geleden in de Grote Prijs van Brussel, is Eliott Crestan gefocust gebleven op zijn doel. Mentaal, viel de druk zeker weg na het minimum. Ik begon na twee dagen weer te trainen. Ik heb geprobeerd zo regelmatig mogelijk te blijven sinds de winter. Ik heb het gevoel dat ik nog steeds vorderingen maak met trainen. Het 800-meterrecord van Ivo Van Damme (1:43,86 in 1976) breken blijft het doel."

De tweeëntwintig-jarige Crestan, denkt eraan om niet deel te nemen aan de Luikse meeting van woensdag 30 juni, op de 800 meter. "Ik neem begin juli (8-11/07) deel aan de Europese kampioenschappen en deelnemen in Luik zou teveel kunnen zijn. Ik moet dit met mijn coach bespreken. Na de Euro zal ik mij volledig concentreren op Tokio."

Belga