Logo of Team Belgium

Eliott Crestan bracht zaterdag bij het BK indooratletiek in Louvain-la-Neuve het Belgisch record op de 800 meter naar 1:46.11. Hij komt op de tiende plaats op de wereldranglijst van 2022 en begint te dromen van een WK-finale in Belgrado in maart.

"De vorm is goed, de piste is goed en ik had een haas, dus ik wist wel dat er iets mooi mogelijk was", zei Crestan na afloop. Sinds zijn halvefinaleplaats op de Spelen in Tokio is hij meer in eigen kunnen gaan geloven. "Vroeger, als ik tegen wereldtoppers liep, ging ik braaf voor hen aan de kant. Nu durf ik gewoon voor hen te gaan lopen als ik denk dat dat de juiste tactiek is. Ik heb mijn plaats tussen de wereldtop."

Eliott hoopt te scoren op het WK indoor in Belgrado in maart, al maakt het competitieformat het hem niet makkelijk. Er zijn geen halve finales, dus stoot in de reeksen alleen de top zes door naar de finale. "Ik droom zeker van die finale, maar het wordt heel lastig", klinkt het.

Op termijn droomt Crestan ook van het mythische Belgisch record in openlucht van Ivo Van Damme, dat op 1:43.86 staat. Zelf liep hij al 1:44.84. "Binnen de twee jaar, dus voor de Spelen in Parijs, wil ik dat record op mijn naam brengen", klinkt het. "De winst moet ik vooral in de eerste ronde gaan zoeken. Daar moet ik nog meer durven doortrekken. We zien dan wel of ik het kan volhouden."

Belga