Logo of Team Belgium

Met een zilveren medaille op het EK U23 en een halve finale op de Olympische Spelen in Tokio (telkens op de 800m), heeft Eliott Crestan een succesvol 2021 achter de rug. De atleet uit Namen hoopt deze prestaties verder te zetten in 2022. Momenteel is hij op stage met het Belgisch Olympisch en Internationaal Comité (BOIC) in het Turkse Belek.

"Het is de eerste keer dat ik hier kom met het BOIC, maar ik ben hier al wel geweest met de atletiekbond. Het is een beetje anders met het BOIC, aangezien hier ook echt aan de teamspirit wordt gewerkt. En het is echt tof om met verschillende sportdisciplines samen te komen. In Tokio was het wat moeilijker, aangezien iedereen in zijn bubbel moest blijven."

Na een moeilijk jaar na een blessure kende Crestan een mooi seizoen met een zilveren medaille op het EK U23 en een eerste deelname aan de Olympische Spelen, waar hij strandde in de halve finales.

"Na de zilveren medaille heb ik me onmiddelijk geconcentreerd op de Olympische Spelen. Ik nam deel aan het EK als voorbereiding op de Spelen, maar ook met het oog op een medaille. De halve finale op de Spelen was de kers op de taart. Ondanks de gezondheidscrisis was het prachtig om de sfeer van de Spelen te leren kennen."

Crestan wil zijn topseizoen graag volgend jaar bevestigen. Drie belangrijke afspraken op de agenda: de wereldkampioenschappen indoor en outdoor en het Europees kampioenschap outdoor. "Ik hoop de limieten te behalen voor alle kampioenschappen", preciseerde de atleet van SMAC. "Met het nieuwe kwalificatiesysteem, dat rekening houdt met het klassement, zijn de limieten echt moeilijk te lopen. Dat is een beetje jammer. Verder hoop ik mijn persoonlijke besttijd te verbeteren".

Belga