Logo of Team Belgium

Elise Mertens (WTA 16) was maandag zichtbaar aangeslagen na haar verlies in de achtste finale van de Australian Open. Ze ging met 7-6 (7/5) en 7-5 onderuit tegen de Tsjechische Karolina Muchova (WTA 27).

"Ik ben uiteraard niet blij dat ik heb verloren", reageerde de Limburgse. "Het was een heel gelijkopgaande wedstrijd. Aanvankelijk zat ze niet in de match, maakte ze veel fouten. Daarna kwam ze beter in het spel en tot het einde was ze heel regelmatig. Ik had de eerste set kunnen winnen, maar ik weet dat in tennis de zaken snel kunnen veranderen. Ze retourneerde goed, ik kreeg haar moeilijk weg van de achterlijn en had het lastig om winners te slaan. Maar goed, ik ben blijven vechten, heb oplossingen gezocht. Ik heb alles gegeven op het terrein." 

Mertens mist een kwartfinale tegen 's werelds nummer 1 Ashleigh Barty. Muchova was nochtans een haalbare kaart. In oktober vorig jaar won ze nog vlot van de Tsjechische. 

"Ik vind het lastig om nu te zeggen wat ik verkeerd heb gedaan of wat ik beter had kunnen doen. Ik wist dat ze goed speelde want ze had Pliskova verslagen. Misschien had mijn opslag beter moeten draaien. Tactisch wist ik niet hoe eruit te komen. Ik zal deze match moeten analyseren om het de volgende keer beter te doen." 

De Australian Open zit er nog niet op voor Mertens. Dinsdag treedt ze met de Wit-Russische Aryna Sabalenka aan in de kwartfinales van het dubbel.

Belga