Logo of Team Belgium

Elise Mertens heeft zich zondag aan de zijde van de Wit-Russin Aryna Sabalenka geplaatst voor de kwartfinales van het vrouwen dubbelspel op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

Mertens en Sabalenka, die het tweede reekshoofd vormen, versloegen in de achtste finales (derde ronde) de Duitse Laura Siegemund en de Russin Vera Zvonareva in drie sets: 6-3, 6-7 (5/7) en 6-2.

De partij duurde twee uur en elf minuten. Met het duel tussen Mertens/Sabalenka en Siegemund/Zvonareva stonden de laatste twee winnende duo's van de US Open tegenover elkaar.
Mertens en Sabalenka wonnen het dubbelspel op Flushing Meadows in 2019, Siegemund en Zvonareva vorig jaar. In de kwartfinales wacht voor de Mertens en Sabalenka de Japanse tandem Shuko Aoyama/Ena Shibahara. Die klopten de Amerikaanse Hayley Carter en Braziliaanse Luisa Stefani met 6-2 en 6-4.

De kwartfinales waren vorig jaar het eindstation voor Mertens en Sabalenka in Melbourne, hun beste resultaat in het dubbelspel tot dusver op de happy slam. In het enkelspel plaatste Mertens zich zaterdag eenvoudig voor de achtste finales.
De Limburgse won in haar derde ronde in twee sets (6-2 en 6-1) van de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 12). Mertens treft in de achtste finales de Tsjechische Karolina Muchova (WTA 27), die in haar derde ronde verrassend afrekende met haar landgenote Karolina Pliskova (WTA 6) in twee sets (7-5 en 7-5).

Belga