Logo of Team Belgium

Elise Mertens (WTA-23) is er zondag niet in geslaagd haar eerste WTA-titel van het seizoen te pakken op het graveltoernooi in Praag (202.250 dollar). In de finale moest de 24-jarige Limburgse haar meerdere erkennen in het 28-jarige reekshoofd, Simona Halep (WTA 2). Ze verloor met 6-2, 7-5 in 1u33.

"Ik heb alles gedaan wat ik kon, maar Simona was heel sterk", stelde Mertens na haar nederlaag. "Ze las het spel heel goed en ze speelde altijd enorm goede ballen terug, zelfs wanneer ze moest lopen. Ik heb geprobeerd om agressief te spelen en aan te vallen, maar mijn spel was duidelijk wat te wisselvallig. Een beetje minder fouten maken, had me zeker geholpen, maar ik heb er zelf voor gekozen om meer risico in mijn spel te leggen." 

Mertens begon nochtans goed aan de partij en leidde in de eerste set met 0-2. Ook in de tweede set kwam de Belgische sterk terug en zette ze een 2-4 achterstand om in een 5-4 voorsprong. Toch wist ze het tweemaal niet om te zetten in setwinst. "Het is heel moeilijk om oplossingen te vinden tegen haar, als ze zo weinig fouten maakt. Ik vond dat mijn opslag ook een beetje minder was, er zat wat minder kracht achter. Mijn energiepeil was ook wat minder, maar toch heb ik de tweede set nog spannend kunnen maken. Ik ben heel blij dat ik deze finale kunnen spelen heb."

Belga