Logo of Team Belgium

Elise Mertens is tweede geëindigd in het dubbelspel op het WTA-toernooi in Doha. In de finale verloor ze samen met haar partner, de Russische Kudermetova tegen de Amerikaanse tandem Cori Gauff/Jessica Pegula. De wedstrijd duurde 1 uur en 41 minuten.

Mertens en Kudermetova domineerden de eerste set, met drie breaks en een 6-3 setwinst. Daarna sloegen de Amerikanen terug en dwongen ze een supetiebreak af. In de beslissende toonden ze zich met 10-3 te sterk.

Elise Mertens, de nummer drie van de wereld in het dubbelspel, veroverde in het verleden al vijftien dubbeltitels. Deze maand won ze al met Kudermetova het dubbelspel in Dubai. Met de Russin triomfeerde ze vorig jaar ook in Istanboel.

Haar grootste dubbelsuccessen boekte ze aan de zijde van de Wit-Russin Aryna Sabalenka, met wie ze onder meer de Australian Open (2021) en de US Open (2019) won. Met de Taiwanese Hsieh Su-wei was ze in 2021 de beste op Wimbledon en op het prestigieuze toernooi in Indian Wells.

Mertens telt ook zes WTA-titels in het enkelspel, de laatste veroverde ze vorig jaar op de Gippsland Trophy. In 2019 won ze nog het enkeltoernooi van Doha.

Belga