Logo of Team Belgium

Elise Mertens en Veronika Kudermetova hebben maandag de dubbeltitel veroverd op de WTA Finals in het Amerikaanse Fort Worth (Texas).    De als vierde geplaatste Belgisch-Russische tandem haalde het in de finale tegen de Tsjechische eerste reekshoofden Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova, die hun titel niet konden verlengen.

Elise Mertens en Veronika Kudermetova wonnen met 6-2, 4-6 en 11-9.     Vorig jaar versloegen Krejcikova en Siniakova, de regerende olympische kampioenen, Elise Mertens en de Taiwanese Hsieh Su-Wei in de finale van de WTA Finals. De Tsjechen trokken toen met 6-3 en 6-4 aan het langste eind.

Elise Mertens telt zestien dubbeltitels op het WTA-circuit. Voor onze landgenote was het haar vierde deelname op een rij aan de WTA Finals in het dubbelspel.

Elise Mertens en Veronika  Kudermetova wonnen eerder dit jaar het WTA 500-toernooi in Dubai.

Veel tijd om te recupereren heeft Mertens niet. Dinsdag wordt ze al in Glasgow verwacht, waar ze met de Belgische selectie aantreedt in de eindfase van de Billie Jean King Cup. Woensdag spelen de Belgen er tegen Slovakije, een dag later tegen Australië.


Belga