Logo of Team Belgium

Elise Mertens is tweede geëindigd in het dubbelspel van de Miami Open. Samen met de Russische Veronika Kudermetova verloor de 26-jarige Limburgse in de finale met 7-6 (7/3) en 7-5 van de Russische Vera Zvonareva en de Duitse Laura Siegemund. 

"We waren aan elkaar gewaagd, maar hebben onze kansen niet gegrepen en hebben dat duur betaald. Ik heb alles gegeven wat ik kon, maar onze tegenstanders waren net dat tikje constanter. Maar goed, na mijn vroege uitschakeling in het enkelspel (in de eerste ronde tegen de 16-jarige Tsjechische Linda Fruhvirtova) is dit geen slecht resultaat. Een finaleplaats in zo'n groot toernooi is wel iets waaraan ik me kan optrekken.", zegt ze.

Voor Mertens begint nu het gravelseizoen. In voorbereiding op Roland-Garros speelt ze in Istanboel (18 april), Madrid (28 april) en Rome (9 mei). "Eerst wil ik conditioneel weer op niveau komen. Op gravel zijn explosiviteit en uithouding immers erg belangrijk. Dat laat me ook toe even thuis te zijn. Dat zal deugd doen, want ik ben al lang op pad. Ik blijf ook werken aan mijn spel aan het net en aan het opbouwen van de punten om ook in het enkelspel opnieuw betere resultaten te boeken."

Belga