Logo of Team Belgium

Elise Mertens (WTA 17) probeert positief te blijven. "Het zijn mijn eerste Spelen en ik was heel blij geselecteerd te zijn en mijn land te mogen vertegenwoordigen", verklaarde Mertens na haar nederlaag.

"Uiteraard ben ik ontgoocheld, wat normaal is als atlete. Het was zeker geen makkelijke loting. Alexandrova is een speelster die grote risico's neemt, zelfs aan het einde van de derde set. Het dubbeltje viel aan haar kant vandaag."

Mertens hoopt binnen drie jaar op de Spelen in Parijs een beter resultaat neer te zetten. "Hoewel het niet heeft opgeleverd waar ik op hoopte, ben ik blij met de ervaring die ik hier opgedaan heb", ging de Limburgse verder.

"De omstandigheden waren lastig en mijn benen voelden tegen het einde zwaar aan. Ik hoop me te plaatsen voor Parijs en daar beter te doen. Binnen 48 uur verlaat ik het olympisch dorp en vertrek ik naar de Verenigde Staten voor mijn volgende toernooi in San Jose. Het seizoen is nog lang niet gedaan. Ik hoop dat Alison (Van Uytvanck, nvdr.) nu de Belgische eer hoog kan houden."

Belga