Logo of Team Belgium

Elise Mertens heeft zich woensdag aan de zijde van de Wit-Russin Aryna Sabalenka geplaatst voor de finale van het dubbelspel op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

Mertens en Sabalenka, die het tweede reekshoofd vormen, haalden het in de halve finales van de Amerikaanse Nicole Melichar en de Nederlandse Demi Schuurs, beiden in het verleden een dubbelpartner van Mertens, in 2 sets: 5-7 en 4-6. De partij duurde ruim anderhalf uur. In de finale wachten de Tsjechische tandem Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova. 

"We spelen graag samen en vormen een goed paar. We zijn goede vrienden en op het court vullen we mekaar goed aan", verklaart Sabalenka het succes. "We werken hard, motiveren mekaar en pushen mekaar om beter te worden. Dat loont ook in het enkelspel. Fysiek hebben we allebei veel vooruitgang geboekt sinds de start van ons partnership in 2019."

"Ik train graag samen met Elise. Ze haalt altijd een hoog niveau en laat me hard werken. Dat heb ik nodig. Als ik één slag van haar kon lenen, zou het haar lob zijn. Ook qua karakter kan ik iets van haar leren. Zelf kan ik nogal impulsief zijn en wind ik me vaak snel op, terwijl zij altijd aardig en super cool blijft." 

Mertens en Sabalenka dubbelen al enkele jaren succesvol samen, met in 2019 onder meer winst in Indian Wells, Miami en de US Open. De kwartfinales waren vorig jaar het eindstation voor het duo in Melbourne. 

Belga