Logo of Team Belgium

Elke Vanhoof heeft op haar BMX een olympisch diploma gepakt. De Desselse werd in de finale van het BMX zesde. Chloé Leurquin kon opschuiven in het golftornooi, terwijl Jérome Guéry jammergenoeg de tweede manche in de jumpingfinale miste.

Chloé Leurquin heeft haar derde ronde op het olympisch golftoernooi bij de vrouwen op de Spelen in Rio de Janeiro afgewerkt in par en is in de stand van de 59e en voorlaatste naar de 54e plaats gestegen.

De 26-jarige Belgische, geboren in Rio, was het toernooi woensdag begonnen met een ronde in 79 slagen en werkte donderdag met 78 slagen af.

Vrijdag ging het wel goed, ze bleef par en won enkele plaatsen in het klassement. Chloé Leurquin, de nummer 407 van de wereld, lukte birdies op holes één, dertien en zestien en moest bogeys incasseren op holes twee, zes en twaalf. Ze telt nu 228 slagen (15 boven par) en deelt plaats 54 met twee andere speelsters. Het olympisch golftoernooi eindigt zaterdag met de vierde en laatste ronde.

Elke Vanhoof had zich na drie runs kunnen plaatsen voor de finale met acht. In de medaillestrijd finishte de 24-jarige BMX'ster op 5,5 seconden van de ongenaakbare Colombiaanse Mariana Pajon. "Mijn start in de finale was niet ideaal. Op het tweede stuk kon ik vervolgens niet voorbijsteken en na de val van Laura Smulders in de laatste rechte lijn was het helemaal voorbij. Er had meer ingezeten maar ik ben wel tevreden met een finaleplaats."

Jérôme Guéry slaagde er vrijdag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro niet in om zich te plaatsen voor de tweede en beslissende ronde van de finale van de jumping. Met de tienjarige ruin Grand Cru liet hij in ronde één acht strafpunten optekenen. Hiermee werd onze landgenoot gedeeld 28e, en enkel de top-20 stootte door naar ronde twee. Jérôme Guéry blikt met gemengde gevoelens terug op zijn toernooi.

"Ik hoopte op een plaats in de top 8 en droomde stiekem van het podium, maar uiteindelijk is dat niet gelukt. Spijtig." Toch vindt Guéry dat de Spelen voor hem geslaagd zijn. "Mijn doel vooraf was de finale halen en dat is gelukt", aldus de springruiter.