Logo of Team Belgium

“In een wereld waar meer en meer verdeeldheid is, en een samenleving die meer dan ooit in vakjes denkt, is er meer dan ooit nood aan verbinding tussen mensen. Connectie. Sport heeft de unieke kracht om mensen te verbinden en dat gevoel van samenhorigheid te geven. Sport... is emotie. De emoties die we dankzij sport beleven, die beleven we op dezelfde manier, samen.”, zegt Dieter Reyntjens, Directeur Marketing en Communicatie van het BOIC. 

De voorbereidingen voor Parijs 2024 zijn gestart na de Spelen van Tokyo in 2021. Spelen die uitgesteld waren als gevolg van de coronapandemie. Na de pandemie kunnen we mekaar terug vastpakken, terug genieten van sportprestaties in de tribunes of samen met vrienden, thuis of daarbuiten.   

Dieter Reyntjens : “Dit is de centrale gedachte achter onze communicatiecampagne voor Parijs. Het grafisch element, wat wij ‘the Embrace’ gedoopt hebben, is de omarming tussen 2 mensen. Het symboliseert 2 atleten aan de finish die mekaar in de armen vallen, of 2 supporters die mekaar omarmen bij het beleven van een emotioneel moment.  'The Embrace' symboliseert de verbinding, de emotie van samen iets te beleven en te delen.  

Die gedachte hebben we doorgetrokken in onze communicatiecampagne.  De emoties die we voelen bij het bekijken van een sport worden op dezelfde manier beleefd door atleten.  De spanning voor de start, de wisselende emoties tijdens de wedstrijd, de euforie bij winst of ontgoocheling bij tegenslag of verlies. Al die emoties beleven atleten net als supporters. En dit is de brug die we gebruiken om de boodschap mee te geven dat we allemaal samen de kracht zijn achter onze olympiërs, achter Team Belgium.” 

"Atleten bevestigen trouwens dat het gevoel gedragen en gesteund te worden door supporters en fans het verschil maken.  We kennen allemaal de 12e man. Maar onderzoek heeft aangetoond dat prestaties met gemiddeld 8% beter worden wanneer de ploeg of atleet het gevoel heeft dat de supporters achter hem of haar staan.  In een tijd waar men in sport het verschil maakt met zogenaamde "marginal gains", kan dit een doorslaggevend element zijn tussen winst en verlies.  

Doe de Embrace-move met ons mee 

“En zo komen we bij ons laatste element: the 'Embrace' heeft ook een doorvertaling gekregen in een 'move', waarbij beide handen gekruist op de schouders worden gelegd. Een beweging die iedereen van ons kan maken om zijn of haar steun te laten blijken voor onze atleten in Parijs.  En eenvoudige beweging of positie waardoor je onze olympiërs jouw steun meegeeft. Een virtueel, digitaal duwtje in de rug.  

Wijzig je profiel foto op social media, of WhatsApp of waar dan ook naar een foto waar je de 'Embrace' maakt.  

Of ben je creatiever, maak dan een boomerang, een gif of een video.  Alleen of samen met vrienden waar je de 'Embrace' beweging maakt.  

Allemaal samen vormen we de kracht van de Team Belgium atleten op de Olympische Spelen in Parijs 2024. #together teambelgium #Embrace