Logo of Team Belgium

Emma Meesseman kroonde zich donderdagnacht in de Verenigde Staten met haar team Washington Mystics tot de nieuwe WNBA-kampioen. In de finale werd Connecticut Sun met 3-2 verslagen. De impact van Emma Meesseman op haar team kan moeilijk onderschat worden. Ze was in de vijfde wedstrijd goed voor 22 punten en werd uitgeroepen tot MVP van de finale.

"Ik wou zo graag deze wedstrijd winnen", begon Meesseman, die elke play-offwedstrijd vanaf de bank begon, op de persconferentie na het beslissende duel. "Toen ik op het veld kwam, wist ik dat we extra energie nodig hadden. De coach had me vooraf gezegd dat ik moest blijven proberen te scoren, ook als de shots in het begin zouden tegenvallen. Ik wist dat ik tijdens deze play-offs mijn verantwoordelijkheid zou moeten nemen en ik heb dat gedaan. Ik denk dat ik één of twee jaar geleden heel anders zou gereageerd hebben. Het is niet mijn gewoonte. Maar nu stond ik er." 

De Belgian Cat stond doorheen het seizoen geregeld in de schaduw van Elena Delle Donne, MVP in de reguliere competitie, maar draaide in de play-offs de rollen om. Vorig seizoen gaf Meesseman de voorkeur aan het WK met de Cats en verloor Washington de finale van de WNBA met 3-0 van Seattle. Coach Mike Thibault gaf eerder al aan dat Meesseman dit seizoen het puzzelstukje was dat zijn puzzel compleet maakte. "Maar dat vind ik niet", counterde onze landgenote. "Ik ben gewoon één van de speelsters die het team heeft geholpen het kampioenschap te winnen. Het team voelt aan als een familie en ons doel was deze trofee te winnen." 

Voor Meesseman en haar ploegmate Kim Mestdagh volgt nu een korte rustpauze voor het Europese seizoen start. Meesseman zal hoogstwaarschijnlijk volgende week niet in actie komen voor haar Russisch team Ekaterinenburg, dat op bezoek komt bij Castors Braine in de EuroLeague. Mestdagh keert terug naar haar Franse ploeg Charleville-Mézières.

(Belga)