Logo of Team Belgium

Emma Plasschaert heeft zondag geen medaille kunnen veroveren in de Laser Radial-klasse van het zeilen op de Olympische Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio. Ze  zeilde vandaag een magistrale medaillerace, maar ze werd daarvoor net niet beloond met een medaille. "Ik heb er alles uitgehaald, dus ik heb geen spijt."

 Een supergoeie medailerace varen, maar toch net naast een medaille grijpen. "Olsson was beter vandaag. Je kan daar niet boos om zijn. Ik heb een supergoeie race gevaren. Ik had een mooie start en alles liep goed. Als een andere persoon nog beter zeilt, is er niet veel aan te doen."

"Ik zit wel met een superdubbel gevoel nu. Ik ben blij, want een vierde plaats op je eerste Olympische Spelen, waarbij je zelfs tot op het laatste meedoet om brons, is goed. Maar die vierde plaats steekt toch." 

Het goud ging naar de Deense Anne-Marie Rindom, die voor de start van de medal race de leiding reeds stevig in handen had. De Zweedse Josefin Olsson snoepte dankzij een zege op de slotdag het zilver nog af van de Nederlandse titelverdedigster Marit Bouwmeester, die finaal brons pakte.

Belga