Logo of Team Belgium

In 2018 werd ze wereldkampioene zeilen in de Laser Radiaal. Ze behaalde daarmee de eerste Belgische wereldtitel in het zeilen. In augustus van vorig jaar keerde ze met goud terug van het olympische testevent op het water van Enoshima in Tokio. Emma Plasschaert beleefde de voorbije lockdown op een vrij positieve manier.

“Ik ben heel blij dat we nooit in een strenge lockdown gezeten hebben. Zolang je naar buiten mag en staan waar je wilt mits inachtname van bepaalde regels, is er voor mij niet echt een probleem. Ik mis natuurlijk mijn familie, maar ik ben het gewoon om vaak voor lange periodes in het buitenland en van thuis weg te zijn, dus ik had hier niet zo’n moeite mee!”, zegt ze.

“De eerste weken was er een aangepast schema omdat we nog niet konden zeilen. Sinds de versoepelingen mogen we weer het water op en spenderen we waardevolle uren op de Noordzee. We zeilen vanuit Oostende en kunnen dus een gewoon trainingsschema toepassen.”

De extra tijd die vrijgekomen is door de COVID-19 crisis probeert Emma in te vullen met mentale training, buiten wandelen en studeren.
“Ik heb van de UGent de mogelijkheid gekregen om ondanks mijn sabbatjaar toch voor 2 vakken examen af te leggen in juni! Daar ben ik heel dankbaar voor!”

“Hoe de wereld eruit zal zien na deze Covid-19-pandemie? Ik hoop dat we ons leven niet zomaar terug zullen oppikken daar waar we zijn blijven stilstaan. Nadenken over mobiliteit, klimaat, duurzaamheid en globalisering kan ons echt wel helpen om in de toekomst op een meer leefbare planeet te wonen.”