Logo of Team Belgium

Emma Plasschaert is maandag op de eerste plaats geëindigd op het WK zeilen in de ILCA 6 (laser radial-klasse) in het Omaanse Mussanah. Het is de tweede wereldtitel voor Emma Plasschaert, in 2018 zeilde ze ook naar de eerste plaats in het Deense Aarhus. De andere Belgische vertegenwoordigster, Eline Verstraelen, eindigde als 28e bij haar WK-debuut.

Plasschaert telde na de elf regatta's 71 punten en pakte zo de wereldtitel, voor de Poolse Agata Barwinska, die ook met 71 punten afsloot. De Litouwse Viktorija Andrulyte (73) maakte de top drie vol.

De 28-jarige Plasschaert is de nummer twee van de wereld. In 2018 werd ze al wereldkampioene en afgelopen zomer greep ze met een vierde plaats na een erg spannende medalrace nipt naast de medailles op de Spelen van Tokio. Op de finaledag eindigde de West-Vlaamse als vierde in de negende regatta, als zevende in de tiende regatta en als derde in de elfde en laatste regatta, goed voor een eerste plaats in de eindafrekening.

Vorig jaar werd Plasschaert negende op het WK.

De jonge en veelbelovende Eline Vestraelen (18) toonde dit WK een gestage vooruitgang. De Antwerpse studente, die 73e op de wereldranglijst staat en slechts als 56e (op 61) volgde na de eerste dag, eindigde uiteindelijk op de 28e plaats, nadat ze haar boot maandag naar de dertiende en tweemaal 23e plaats had gezeild. Het WK stond aanvankelijk deze zomer in het Amerikaanse Houston geprogrammeerd maar werd geannuleerd.

(Belga)