Logo of Team Belgium

Kirsten Flipkens (WTA 87) neemt niet deel aan de WTA Yara Classic Valley in Melbourne, een voorbereidingstoernooi op de Australian Open. Flipkens heeft nog last van haar enkelblessure die ze begin januari op het WTA-toernooi in Abu Dhabi opliep.

"Het maakt me triest jullie te moeten aankondigen dat ik me moet terugtrekken van de Yara Valley Classic", klinkt het op Instagram.

"De twee voorbije weken verliepen heel moeizaam, ik verbleef in isolatie en kon in het begin geen verzorging krijgen en nadien zeer beperkt in sessies van vijftien minuten per dag... Hoewel ik alles deed wat ik zelf kon (ijs leggen, oefeningen,...) volstaat dat helaas niet. Het gaf mijn enkel onvoldoende tijd om klaar te zijn voor het toernooi."

Flipkens liep op het WTA-toernooi in Abu Dhabi een gedeeltelijke scheur (tweede graad) op in het anterieur talofibulair ligament in de tweederondewedstrijd tegen de Amerikaanse Sofia Kenin. Onze landgenote kwam in het duel ver achter de baseline slecht neer op haar linkerenkel. Daarbij werd ze gehinderd door een reclamepaneel. In tranen verliet Flipkens het court. Na het forfait van Flipkens verdedigen op de Yarra Valley Classic Alison Van Uytvanck (WTA 65), Greet Minnen (WTA 110) en Ysaline Bonaventure (WTA 123) de Belgische kleuren.

Belga