Logo of Team Belgium

Een dag na haar tweede plaats heeft Kim Meylemans vrijdag de overwinning gegrepen in de Europe Cup-manche skeleton in het Letse Sigulda. Ze was de snelste in haar twee afdalingen (52.15 en 52.03). Ze haalde het met een gecombineerde chrono van 1:44.18 voor de Britse Amelia Coltman (+0.27) en de Estse Zunte Darta (+0.72).

Het is voor Meylemans haar derde zege in een Europe Cup-manche, na Innsbruck (2012) en Winterberg (2013). In 2021 haalde ze al eens een derde plaats in de Wereldbeker in Innsbruck.

Meylemans trad voor de derde keer in competitie aan sinds ze begin november haar beide enkels brak op training. Twee weken geleden eindigde ze op de negende plaats in de Wereldbekermanche in het Duitse Winterberg. 

Meylemans blesseerde zich begin november op training in het Canadese Whistler. Ze brak beide enkels en liep een hersenschudding op. Om eind januari te mogen deelnemen aan het WK in Zwitserland, was ze van de internationale federatie verplicht daarvoor drie races af te werken. Daarom maakte ze in Winterberg al haar comeback. Het WK staat volgende week donderdag in St Moritz op het programma.

Belga