Logo of Team Belgium

Op 9 en 10 maart vond het jaarlijkse EU Sport Forum plaats. Dit Forum brengt verschillende Europese beleidsmakers en sportorganisaties samen om Europese sportpolitieke thema’s te bespreken. Omwille van het Nederlandse EU Voorzitterschap, is Den Haag dit jaar gaststad.

Het BOIC draagde zijn steentje bij in Den Haag. Zo modereerde Jean-Michel Saive als voorzitter van de Atletencommissie van het EOC een paneldebat over de bescherming van jonge atleten.

Thierry Zintz, vice-voorzitter van het BOIC, bracht er een uiteenzetting over het werk van de High-level groep Sport Diplomatiek, waarvoor hij is aangesteld als co-Rapporteur.

Frédéric Fallon en Sophie Paris woonden namens het BOIC het EU Sport Forum bij.

Op de agenda stonden een heel aantal discussies bijvoorbeeld over duale carrière of over de integratie van migranten en vluchtelingen en de rol die sport daarbij kan spelen.

Daarnaast werd ook een high-level paneldiscussie georganiseerd over goed sportbestuur met onder andere Tibor Navracsics, Europees Commissaris voor Sport, Edith Schippers, Minister van sport in Nederland, en Patrick Hickey, Voorzitter van het Europees Olympisch Comité (EOC).

Een ander belangrijk punt op de agenda is de bespreking van de prioriteiten voor het Europees sportbeleid voor de periode 2017-2020.

Europese Week van de Sport

Ook de tweede editie van de Europese Week van de Sport werd voorgesteld.

De Europese Week, dat als doel heeft om mensen meer tot sporten en bewegen aan te zetten, start in 2016 officieel op zaterdag 10 september en loopt tot vrijdag 16 september, al kunnen evenementen gedurende de volledige maand september georganiseerd worden.

In België zullen Sport Vlaanderen en Adeps de coördinatie voor zich nemen. Naast deze nationale coördinatoren, zijn er ook een heel aantal Europese partners. Zo is het Europees Olympisch Comité (EOC) een officiële partner van de Europese Week.