Logo of Team Belgium

Delegaties uit 50 Europese NOC’s waren op 20 en 21 mei te gast in Tarragona bij het Nationaal Olympisch Comité Spanje en zijn voorzitter Alejandro Blanco voor het jaarlijkse EOC Seminarie. Voor het BOIC waren CEO Philippe Vander Putten en Eddy De Smedt, Elite Sport Director aanwezig.

Met nog slechts een paar maand te gaan tot de Olympische Spelen, handelden de agendapunten van dit 37e EOC Seminarie vooral over Rio en de Olympische Spelen die daar worden georganiseerd van 5 tot 21 augustus en over de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse PyeongChang in 2018.

Good Governance
Eén van de workshops die in Tarragona werden georganiseerd handelde over ‘Good Governance’.

Het BOIC is samen met zeven andere NOC’s partner van het Europese SIGGS-project ‘Support the Implementation of Good Governance in Sport’.

Het project heeft tot doel om sportfederaties en Nationale Olympische Comités te helpen om de principes van goed bestuur in te voeren en na te leven.

Het BOIC organiseert in dat kader op 7 juni 2016 een studiedag ter attentie van de Belgische sportbonden. Tijdens deze studiedag zal het project worden voorgesteld en aanbevelingen worden gedaan inzake goed bestuur.

SIGGS wordt gestuurd vanuit het EOC EU Office, dat in 2012 al het project ‘Sport 4 Good Governance’ (S4GG) lanceerde. Ook het IOC zegt zijn steun toe, net als de Europese Commissie, die SIGGS financiert via het programma Erasmus + Sport. De universele beginselen van goed bestuur van de Olympische Beweging en de Europese Unie dienen als referentie.

De partners van SIGGS: EOC EU Office , de Université Catholique de Louvain-la-Neuve, het European Observatory of Sport and Employment (EOSE – Frankrijk), de Leadership Academy of the DOSB (Duitsland), het NOC*NSF Nederland, het BOIC, de NOC’s Turkije, Duitsland, Litouwen, Luxemburg, Slovenië en Portugal.