Logo of Team Belgium

De Europese Nationale Olympische Comités (EOC) waren op 12 en 13 mei te gast in de Franse hoofdstad. Daar werd in het Pullman Montparnasse Hotel het 43e EOC Seminarie gehouden. Het BOIC was er vertegenwoordigd door voorzitter Jean-Michel Saive, CEO Cédric Van Branteghem en External Affairs Manager Matthias Van Baelen. 

De afgevaardigden van de verschillende NOC’s werden verwelkomd door Brigitte Henriques, voorzitter van het Franse Nationaal Olympisch en Sportcomité (CNOSF). Voorzitter was Spyros Capralos, voorzitter van de Europese Olympische Comités en van het Grieks Olympisch Comité. 

 

Op de agenda stonden o.m.: 

  • Een update over de strategische agenda 2030 van het EOC. Belangrijke pijlers van de agenda 2030 zijn: duurzaamheid, gendergelijkheid, diversiteit en inclusie. 

  • De organisatiecomités voor de Europese Spelen 2023, het Europees Jeugd Olympisch Festival 2023, de Olympische Spelen Parijs 2024 en de Olympische Winterspelen Milano-Cortina 2026 gaven een stand van zaken van hun planning en voorbereidingen.  

  • Een sessie over de Europese Jeugd Olympische Festivals. In dit kader, gaven Jean-Michel Saive en Cédric Van Branteghem een presentatie over de allereerste editie van het event, toen nog de Europese Jeugd Olympische Dagen, in Brussel in 1991.