Logo of Team Belgium

De Belgische atletiekdelegatie bezorgt Team Belgium drie bijkomende medailles. Rani Rosius verovert een zilveren medaille in de 100m met 11.20, een evenaring van haar persoonlijk record. Thomas Carmoy wint eveneens een zilveren medaille in het hoogspringen met 2,29m, een persoonlijk record. En de 4x400m gemengde aflossingsploeg met Cynthia Bolingo, Dylan Borlée, Jonathan Sacoor en Camille Laus liepen naar een bronzen medaille met een tijd van 3:12.97.

De Belgische atletiekdelegatie heeft de voorbije drie dagen deelgenomen aan het Europees Kampioenschap voor landenteams. België kwam daarin uit in de eerste divisie. Dit EK voor landenteams is gelinkt aan de Europese Spelen, maar de organisatie valt onder de bevoegdheid van de Europese atletiekfederatie. De beste drie prestaties over de drie divisies heen worden beloond met een medaille, die meetelt in de medailletabel van de Europese Spelen.

Zo mag Team Belgium in één keer drie medailles bijtellen, wat de teller op zes medailles brengt. Eerder vandaag haalde Sarah Chaâri al een gouden medaille in Taekwondo (-62kg). Ook de 3x3 Lions (zilver) en Quentin Mahaudin in de Karate Kumite (-75kg) (brons) bezorgen Team Belgium de voorbije dagen al medailles. De Europese Spelen lopen nog tot 2 juli.

Helaas waren deze resultaten niet voldoende voor de Belgische atletiekdelegatie om het behoud in de eerste divisie van de EK voor landenteams atletiek te verzekeren. België haalde uiteindelijk de veertiende plaats met 250 punten op 16 deelnemende landen. Een dertiende plaats, die naar Griekenland (met 256,50 punten) ging, had het behoud betekent. België zakt zo naar de tweede divisie.