Gianny De Leu wint goud in muaythai in de categorie -60kg na een spannende finale (29-28) tegen de Turk Sercan Koc. Eerder won Gianny zijn kwartfinale tegen de Pool Mariusz Lach (30-27) en zijn halve finale tegen de Armeniër Narek Khachikyan (30-27).

Daarnaast verovert Axana Depypere een zilveren medaille in muaythai in de categorie -54kg. Axana verloor haar finale van de Poolse Martyna Kiercynska met 30-27. Axana bereikte de finale na overwinningen in de kwartfinale tegen de Spaanse Lara Fernandez Martinez (30-27) en de halve finale tegen de Turkse Ezgi Keles (30-27).

Gisteren won Sarah Piccirillo ook al een bronzen medaille in muaythai in de categorie (-60kg).

Muaythai, ook wel thaiboksen genoemd, is een niet-olympische sport. De sport staat wel op het programma van de Wereldspelen. De volgende editie van de Wereldspelen vinden plaats in 2025 in het Chinese Chengdu.

Axana en Gianny brengen de medailleteller van Team Belgium op elf (2 goud, 4 zilver, 5 brons), na de eerdere gouden medaille van Sarah Chaâri in taekwondo (-62kg), de zilveren medailles voor de 3x3 Lions, Rani Rosius (100m, EK landenteams atletiek), Thomas Carmoy (hoogspringen, EK landenteams atletiek) en de bronzen medailles van Quentin Mahaudin in de Karate Kumite (-75kg), de 4x400 gemengde aflossingsploeg (EK landenteams atletiek), Sarah Piccirillo in muaythai (-60kg), Stef Van Campenhout (schermen, floret) en Jolien Vermeylen (triatlon, olympische afstand).