Logo of Team Belgium

Vasile Usturoi verovert de bronzen medaille in het boksen (-57kg) op de Europese Spelen in Krakau-Malopolska. In de halve finale bleek de Spanjaard Jose Quiles Brotons te sterk (5-0).

In het boksen waren er op de Europese Spelen nominatieve quotaplaatsen voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 te verdienen voor de halve finalisten in elke gewichtscategorie. Met zijn overwinning in de kwartfinales tegen de Deen Frederik Lundgaard Jensen (op technische knock-out in de eerste ronde) voegt  Vasile Usturoi zich toe aan de lijst met selecteerbare atleten voor Parijs 2024.

Vasile brengt de medailleteller van Team Belgium op twaalf (2 goud, 4 zilver, 6 brons), na de eerdere gouden medailles van Sarah Chaâri in taekwondo (-62kg) en Gianny De Leu (muay thai, -60kg), de zilveren medailles voor de 3x3 Lions, Rani Rosius (100m, EK landenteams atletiek), Thomas Carmoy (hoogspringen, EK landenteams atletiek) en Axana Depypere (muay thai, -54kg), en de bronzen medailles van Quentin Mahaudin in de Karate Kumite (-75kg), de 4x400 gemengde aflossingsploeg (EK landenteams atletiek), Sarah Piccirillo in muay thai (-60kg), Stef Van Campenhout (schermen, floret) en Jolien Vermeylen (triatlon, olympische afstand).