Logo of Team Belgium

De 3x3 Lions hebben een zilveren medaille gewonnen in Krakau op het 3x3 basketbal-toernooi op de Europese Spelen. In de finale was Letland met 19-11 te sterk voor de Belgische selectie.

Eerder op de dag wonnen de 3x3 Lions van Oostenrijk met 21-20 na een zinderende wedstrijd in de kwartfinales. In de halve finale ging ook Duitsland voor de bijl met 21-15, onder andere dankzij een ijzersterke Thibaut Vervoort. In de groepsfase was er winst tegen Slovenië (21-8) en Spanje (21-14) alsook een nederlaag tegen Letland (21-16).

Zo bezorgt de selectie met Thibaut Vervoort, Dennis Donkor, Bryan De Valck en Caspar Augustijnen, begeleid door coach Steve Ibens, Team Belgium een tweede medaille op deze Europese Spelen. Eerder won Quentin Mahauden een bronzen medaille voor Team Belgium in de Karate Kumite (-75kg).

Het toernooi van de 3x3 Lions op deze Europese Spelen is een absoluut succesverhaal, mede omdat de Lions zo goed als het volledige toernooi met drie spelers hebben moeten afwerken. In de eerste wedstrijd viel Caspar Augustijnen immers al na enkele seconden geblesseerd uit.

De Europese Spelen lopen nog tot zondag 2 juli.