Logo of Team Belgium

Oshin Derieuw verovert een zilveren medaille in het boksen (-66kg) op de Europese Spelen in Krakau-Malopolska. In de finale bleek de Turkse Busenaz Surmeneli te sterk (5-0). Busenaz is de Olympisch kampioene van Tokio en regerend wereldkampioene. Oshin bereikte de finale na winst (5-0) tegen de Hongaarse Anna Luca Hamori in de halve finales.

In het boksen waren er op de Europese Spelen nominatieve quotaplaatsen voor de Olympische Spelen van Parijs 2024 te verdienen voor de halvefinalisten in elke gewichtscategorie. Met haar overwinning in de kwartfinales tegen de Française Emilie Sonvico (3-2) voegt Oshin zich toe aan de lijst met selecteerbare atleten voor Parijs 2024.

Oshin brengt de finale medailleteller van Team Belgium op dertien (2 goud, 5 zilver, 6 brons), na de eerdere gouden medailles van Sarah Chaâri in taekwondo (-62kg) en Gianny De Leu (muay thai, -60kg), de zilveren medailles voor de 3x3 Lions, Rani Rosius (100m, EK landenteams atletiek), Thomas Carmoy (hoogspringen, EK landenteams atletiek) en Axana Depypere (muaythai, -54kg), en de bronzen medailles van Quentin Mahauden in de Karate Kumite (-75kg), de 4x400 gemengde aflossingsploeg (EK landenteams atletiek), Sarah Piccirillo in muay thai (-60kg), Stef Van Campenhout (schermen, floret), Jolien Vermeylen (triatlon, olympische afstand) en Vasile Usturoi (boksen, -57kg).

Oshin Derieuw was de laatste Belg die voor Team Belgium in actie kwam op deze Europese Spelen.

Vlaggendraagster

Na de finale en de medailleceremonie vroeg delegatieleider Olav Spahl haar of ze de Belgische vlag wil dragen tijdens de slotceremonie van de Europese Spelen. Oshin Derieuw wordt dus de vlaggendraagster van Team Belgium tijdens de slotceremonie, die morgenavond plaatsvindt in het Henryk Reyman Stadion in Krakau.