Logo of Team Belgium

Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick.Step) heeft de 77e Ronde van Polen (WorldTour) op zijn naam geschreven. Zijn leidersplaats kwam in de slotetappe niet meer in gevaar. "Ik ben blij met deze eindzege", sprak hij na afloop, "maar het belangrijkste deze week is toch die overwinning van Fabio, dat hij er 'door' komt."

De overwinning in de vijfde en laatste rit ging naar de Italiaan Davide Ballerini. De ploeggenoot van Evenepoel haalde het na 188 km tussen Zakopane en Krakau in een massasprint voor de Duitser Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) en de Italiaan Alberto Dainese (Team Sunweb). Jasper Philipsen (UAE-Team Emirates) werd vijfde en eerste Belg. 

"Ongelooflijk hé", blikte Remco terug via communicatie van de ploeg, "we winnen hier twee ritten op rij, ik pak ook nog het eindklassement en dan is er nog de zege van Fabio in de openingsrit. Maar het belangrijkste is dat Fabio ok is, dat hij er door zal komen en normaal zal kunnen leven. Hopelijk kan hij opnieuw weer doen wat hij het liefste doet, koersen. Zijn valpartij was echt een klap voor de ploeg, het was emotioneel, maar het gaf ons ook een mentale boost om hier goed te presteren, voor hem."

Evenepoel greep zaterdag de macht door op indrukwekkende wijze de koninginnenrit naar Bukowina Tatrzanska te winnen. Hij rondde een solo van ruim 50 km succesvol af. Voor de 20-jarige Evenepoel is de Ronde van Polen al de vierde rittenkoers die hij dit seizoen wint. Eerder was de Vlaams-Brabander de beste in de rondes van San Juan, de Algarve en Burgos.

Belga