Logo of Team Belgium

Remco Evenepoel heeft donderdag de bronzen medaille veroverd tijdens het Europees kampioenschap tijdrijden in het Italiaanse Trento. Daar was de 21-jarige Vlaams-Brabander heel blij mee, maakte hij na afloop duidelijk in een eerste reactie.

Meer dan brons zat er tegen hardrijders Stefan Küng en Filippo Ganna niet in op de vlakke omloop van 22,4 kilometer in Trento, zei Evenepoel na afloop.

"Op zo'n parcours liegen de tijden en de resultaten niet. Zoals ik vooraf had gezegd, zou het erg moeilijk zijn om voor een podium te gaan. Maar toch sta ik erop. Ik heb echt het maximale gegeven, en heel lang standgehouden met Ganna en Küng. Maar je ziet dat zulke mannen in het gedeelte met wind mee toch wel wat voordeel hebben."

"Maar ik heb niets te klagen. Ik ben heel blij. Een derde plaats, met zo'n concurrentie, is heel mooi. Het eerste deel was nog vrij op en af, daar kon ik goed standhouden tegen de zwaardere mannen. Maar in het stuk terug, wind mee en volledig vlak, heb ik gevoeld dat zulke mannen altijd iets meer kunnen op een korte afstand. Ik ben een type renner dat het van de langere afstanden moet hebben."

Wat heeft Evenepoel geleerd met het oog op de wegrit van zondag in Trento? "Dit is een teken dat mijn maagklachten goed verteerd zijn. Een jaar na wat hier in Italië gebeurd is (verwijst naar zijn loodzware crash in de Ronde van Lombardije, red.), is dit een mooie opsteker, denk ik. Ik denk dat Sven (bondscoach Vanthourenhout) vandaag gezien heeft dat het in orde is, en dat we zondag terug mee kunnen doen voor die trui, of alleszins voor het podium."

Evenepoel is ook één van de grote favorieten voor het WK tijdrijden van binnenkort in eigen land. "Ik denk dat dit echt een goed teken is. Hier is het vanaf de start tot het einde 'vollebak'. De jongens voor me hebben op dit vlakke parcours voordeel met hun absoluut vermogen. In een langere inspanning kan ik heel snel vertrekken maar dat ook aanhouden."

"Ik vind het vooral zuur dat Yves (Lampaert) nu niet mee kan (naar het WK tijdrijden), maar ik hoop dat ik met Wout (van Aert) het podium kan bezetten, met hopelijk één van ons twee op de hoogste plek. Ik denk dat we dat als land wel verdienen, en dat we hier al goed vertrokken zijn."

Belga