Logo of Team Belgium

Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) heeft woensdag de openingsetappe in de Ronde van Valencia (Spa/2.Pro) op zijn naam geschreven. 

In zijn eerste koers van het jaar pakte onze 22-jarige landgenoot uit met een stevige demarrage bergop in het slot van de wedstrijd, over 166 kilometer van Les Alqueries naar Torralba del Pinar. Zo haalde hij het van de Russen Aleksandr Vlasov en Pavel Siviakov.

Met 3.150 hoogtemeters onderweg en een klimmetje op het eind was de etappe een kolfje naar de hand van Remco Evenepoel, die vooraf had verteld tijdens z'n persmoment dat hij mikte op ritwinst en niet zozeer op eindwinst in de Spaanse rittenkoers. Na dag één heeft hij al meteen die ritwinst te pakken en is hij ook de leider. "Ik kende de finale nochtans niet", vertelde hij na afloop in het flashinterview.

"We hebben die rit enkel kunnen bekijken via Veloviewer, maar ik wist wel waar ik mijn aanval moest plaatsen, namelijk op het lastigste stuk van de klim. En dat deed ik. Ik voelde me de ganse dag vrij goed, ook op het eind en ik had nog iets in de benen om een aanval te lanceren. Ik ging voluit tot boven en daarna was het een kwestie van tempo houden tot de finish."

"Ik ben blij met deze zege, het is fantastisch om zo mijn seizoen te beginnen en het is fijn om al een mooie bonus op de rest te hebben. De ploeg had vertrouwen in mij op deze aankomst en heeft me goed afgezet. Nu hebben we al ritwinst beet, morgen hopen we met Fabio (Jakobsen, red) te scoren. Vrijdag is het opnieuw aan mij. Het is fijn om zo je seizoen te kunnen starten. Vorig jaar moest ik met veel twijfels beginnen aan mijn seizoen, nu kan ik direct koersen op mijn beste niveau. Dat wist ik zelf en de ploeg ook. Op de trainingen van de laatste weken kon ik mijn beste waarden voorleggen. Dit is de eerste zege voor de ploeg, ik hoop dat het team nu vertrokken is."

Belga