Logo of Team Belgium

Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick-Step) heeft zaterdag de eindzege op zak gestoken in de 42e editie van de Ronde van Burgos (2.Pro). De kopman van Deceuninck-Quick-Step hield stand in de slotrit en finishte als derde. "Missie geslaagd", sprak hij na afloop.

Evenepoel kreeg vooral tegenstand van Mikel Landa, derde bij de start, nadat George Bennett, tweede in de stand, al vroeg de rol moest lossen. "Missie geslaagd", vatte Evenepoel na afloop in het flashinterview samen. 

"Ik mocht vandaag geen tijd verliezen, wilde de trui houden en dat is gelukt. Nochtans had ik het wel lastig, vooral de hoogte was niet echt mijn ding. Maar ik had Landa voortdurend in het vizier en kon zijn aanvallen pareren. Het was lastig, ik heb afgezien en heb hard moeten knokken. Maar ik behield de trui. Het was zwaarder dan twee dagen geleden toen ik de rit won, maar gelukkig had ik een goed team rond mij en klaarde ik de klus." 

"Dit is een perfecte dag", vervolgde hij. "De ploeg werkte perfect, hield me in positie en het was mijn job om het dan af te maken en dat heb ik gedaan. Ik ben blij. Dit is mijn eerste deelname hier in Burgos, en ik heb er van genoten. Dit was mijn derde rittenkoers dit seizoen en ik win voor de derde keer."

Belga