Logo of Team Belgium

Evi Van Acker heeft enkele weken geleden een zware maag-darminfectie gehad en is daar nog niet volledig van gerecupereerd. Dat verklaart haar wisselvallig presteren op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Evi Van Acker is de bronzen medaille van de Spelen in Londen 2012 en ging in Rio van start als één van dé kanshebbers op goud. Na zes regatta's staat ze echter pas tiende. Haar coach Will van Bladel legde woensdag uit dat zijn pupil met een fysiek probleem sukkelde maar dat nog verder onderzoek nodig was.

Dokter Johan Bellemans, hoofdarts van Team Belgium in Rio, onderzocht de zeilster woensdagavond en kon de vinger op de wonde leggen. Het BOIC bevestigt dat Van Acker sukkelt met de gevolgen van een zware maag-darminfectie. "Dat maakt het moeilijk om gedurende een lange periode zware inspanningen te leveren", luidt het. "In samenspraak met fysioloog Peter Hespel werd een schema opgesteld om Evi binnen de 36 uur die er resten tot de volgende races zo goed mogelijk te laten herstellen zodat ze het maximale uit haar energiereserves kan halen."

Donderdag stond in de Laser Radialklasse een rustdag op het programma. Daarna volgen nog vier regatta's en de medaillerace (om dubbele punten) waaraan enkel de beste tien gerangschikte zeilsters mogen deelnemen.